JESENSKE DOGODIVŠČINE V GOZDU IN OKOLICI VRTCA

V skupini »KRTKI« (4 5) smo v jesenskem času izvajali kar nekaj načrtovanih dejavnosti na prostem: ob vrtcu, doživljajskem parku, Gregorjevem Matičnjaku, polju, gozdu…

S sodelavko sva načrtovali in  izvajali  dejavnosti s področja narave, jih povezali z drugimi področji kurikuluma: gibanje, jezik, umetnost, matematika, družba.

 Otroci so spoznavali značilnosti jeseni, se v gozdu igrali glasbene didaktične igre, opazovali vrste dreves, posebna drevesa, avtohtone vrste dreves, spoznavali bivališča živali v gozdu, jesenske barve listov, mešali različne snovi, slikali  z zemljo, hodili na daljše pohode, likovno ustvarjali po opazovanju (pri šoli)…Seznanili so se s pravili v gozdu,  z  gozdnimi  zakladi, jih  prenašali v vrtec, kjer so se z njimi  igrali, ustvarjali, peli, igrali, slikali in  krasili naš vrtec. Ogledali so si ježka in deževnike, ki so nas obiskali kar na naši terasi.

Sodelovali smo  z oddelki starejših skupin vrtca: ob Svetovnem dnevu glasbe, Svetovnem dnevu hoje, 1. jesenskem dnevu, Tednu otroka.  V  vrtcu so nas obiskale  dijakinje gimnazije iz Ljutomera, kjer so se z nami igrale in spoznavale različne dejavnosti otrok v  vrtcu. Skupina dijakinj se je družila tudi z nami v gozdu.

Narava in gozd sta učilnici na prostem, ki nam data  neskončno možnosti za sprostitev, igro, raziskovanje, eksperimentiranje, medsebojno pomoč, učenje otrok od otrok.

Izlet v naravo bo dal otroku več kot nova igrača!

                                                                                                                                   Simona in Klavdija

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost