KRUHOVA POGAČA IZ OSTANKOV ŽEMLJIC

V okviru projekta Zdravje v vrtcu smo se v oddelku 3-4 let posvetili tudi zdravemu odnosu do hrane in zmanjševanju zavržkov. Tako smo skupaj z otroki pripravili kruhovo pogačo iz ostankov žemljic, mleka, jajc in malo medu – preprosto, a okusno jed, ki nas je navdušila!

Otroci so z velikim veseljem pomagali pri rezanju kruha, mešanju sestavin in nalaganju v pekač. Med delom smo se pogovarjali o tem, kako lahko iz starih žemljic naredimo nekaj novega in okusnega, brez da bi jih zavrgli.Otroci so bili ponosni na svoj prispevek – vsak korak so opravili z navdušenjem in odgovornostjo. Med čakanjem, da se pogača speče, smo opazovali pečico in se pogovarjali o tem, zakaj je domača priprava hrane pomembna za naše zdravje in dobro počutje.Ko je bila pogača pečena, se je po igralnici razširil prijeten vonj, ki je pritegnil še druge otroke in vzgojiteljice. S pogačo smo se posladkali po kosilu – toplo, mehko in ravno prav sladko.S tem preprostim kulinaričnim doživetjem smo otrokom približali pomembna sporočila: kako lahko na ustvarjalen način uporabimo ostanke hrane, kako sodelujemo v skupini, kako je priprava hrane lahko prijetna in poučna izkušnja.

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost