LILI IN LUKA V NAŠEM VRTCU

Predšolski otroci vrtca so v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer bili deležni zanimivih srečanj. Ob druženju z dipl. med. sestrama Mihaelo in Janjo smo ob zanimivih knjižnih junakih spoznavali, kako pravilno vsakodnevno skrbimo za nego zob in dlesni, se naučili pravilnega ščetkanja zob, ugotovili, da imajo zobki imena… Približali sta nam pomen ustne higiene; zobke smo tudi preštevali. Izvedeli smo, da so naši zobki mlečni in tisti otroci, ki bodo v jeseni odkorakali v prvi razred, bodo postali škrba miška, saj jim bodo pričeli izpadati mlečni zobje, dobili pa bodo lepe stalne zobe, za katere je potrebno še posebej dobro skrbeti.

Pogovarjali smo se tudi o pomenu zdrave prehrane in o težavah, ki jih naredijo luknjice v zobeh. Pripravili smo si didaktične pripomočke, likovno ustvarjali, se naučili pesmice …

Ob zaključku projekta smo v telovadnici vrtca pripravili druženje z Luko in Lili.

V projekt Zobni alarm je naš vrtec vključen že veliko let in verjamemo, da lahko zdrav nasmeh z redno in pravilno ustno higieno ohranimo za zmeraj. Pri tem je pomembno, da s podporo staršev o zdravem načinu življenja učimo otroke že v vrtcih.

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost