PODNEBNI TEK OTROK VRTCA KRIŽEVCI

V vrtcu Križevci smo se  pridružili največjemu mednarodnemu dogodku z naslovom »Čas se izTEKa – podnebni tek« (Running Out of Time – RooT 2022)  s skupnim ciljem: ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.

To je 7.767 km dolgo potovanje podnebne štafete skozi 18 držav na okolju prijazen način (tek, kolesarjenje, jadranje). Podnebna štafeta  je začela svojo pot v Glasgowu na Škotskem konec septembra in se zaključi 6. novembra v Sharm El Sheikhu v Egiptu.

Z otroci drugega starostnega obdobja smo se odpravili  na hipodrom Križevci, kjer smo tekli s štafetnimi palicami, katere smo si  prej izdelali iz odpadnega materiala v vrtcu.  Po teku smo se še razgibali v Parku doživetij, igrali s kamenčki, ter si ogledali konje. Lepo vreme nam je polepšalo druženje.

»Pomembno je, da mladim pokažemo, da imajo moč, glas in možnost, da lahko prevzamejo pobude za spremembe,« pravi mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola v Sloveniji.

»Podnebni tek simbolizira vse našteto: sodelovanje, trajnost, usmerjenost k istemu cilju.«

                                                                       Eko-koordinatorica vrtca Kriežvci: Tadeja Virag

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost