POMLADNI GOZD

Zapojmo in zaplešimo v gozdu in na travniku

Pomladni gozd, z okolico, nam je ponudil veliko zanimivosti in novih odkritij.  Otroci so odkrivali različne zelene barve, spoznali mlada drevesa, ki so začela odganjati mlade, mehke liste..

Trenutno  v skupini otrok, 3 – 4 leta, raziskujemo mavrične barve, zato smo  v skupini izvedli kar nekaj poskusov z barvami, mavričnih umetnin in  se seznanili z različnimi zgodbami.  Med njimi  nas je najbolj navdušila zgodba  o slončku Elmerju.

Ta je bil drugačen od drugih slonov (pisanih barv),  zato ga prijatelji niso sprejeli medse.   Ker je želel biti takšen kot oni, se je pobarval s sivo barvo. A nihče ga več ni opazil, postal je žalosten. Dež mu je spral sivo barvo in spet postal stari barvni slonček. Sivi sloni  so bili stari, mladi, suhi in debeli, takšni in drugačni. Čeprav so si bili med seboj različni, so bili vsi enake slonje barve, razen Elmerja.  

Tako smo med igro v igralnici, gozdu, prepletali  »pajčevino« iz volne, spoznali novi bans: En mali slonček se je pozibaval, na pajčevini tam pod drevesom…. ter se urili v preštevanju otrok in poimenovanju števil.

Ob gozdu, na travniku, smo opazovali, iskali, nabirali, razvrščali, poimenovali barvne travniške cvetlice. Otroci so ustvarili prečudovite barvne šopke in se urili v razvoju fine motorike.

»Končno je tu najlepši čas, ko že vse zeleni, travnik cveti, vonj po pomladi pa prav sladko diši.«(Pomladna vila)

                       Vrtec Križevci pri Ljutomeru, otroci skupine »Krtki«, s Simono in Klavdijo

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost