PRAZNIČNI DECEMBER

V našem vrtcu je praznični december čarobno obdobje, ko se tako otroci kot vzgojitelji združimo v ustvarjanju nepozabnih spominov. Tudi letos nam je prinesel veliko veselja, radosti in druženja. Otroci so se skozi petje, ustvarjanje, ples in druge umetniške dejavnosti poglobili v duh božičnega časa.

Letos smo se odločili, da bomo odkrivali čarobnost božičnega časa preko senzorne raziskovalne škatle, polne vznemirljivih presenečenj. V njej so bili skriti palčki, naglavni okraski, knjige z božičnimi zgodbami, vonji eteričnih olj, kraguljčki… Raziskovanje nam je služilo kot uvod v praznični december. Senzorna škatla se je tako pri mlajših kot starejših otrocih izkazala kot dober motivacijski pripomoček, ki je pri otrocih uspešno spodbujal govorne sposobnosti in širila besedni zaklad. Otroška domišljija ne pozna meja zato smo otrokom odgovarjale na vprašanja o tem kakšen je božiček, s čim se pripelje k nam, kateri njegov jelenček je najlepši, kaj rad je,  kdo mu pomaga zavijati darila, kam jih nastavi…  Delili smo pretekle izkušnje, spomine in se seznanili z različnimi načini praznovanja.

Strokovne delavke vrtca so nam pripravile dramatizacijo zgodbice Mišek Matiček peče piškote. Po ogledu so otroci nestrpno pričakali božička s palčkom Svitom  in mu zapeli skupno pesmico Božiček moj. V zahvalo so bili obdarovani.

V vrtcu je dišalo po prazničnih piškotih ki so jih otroci spekli skupaj z vzgojitelji. Skozi tovrstne aktivnosti smo se učili osnovne kuharske veščine in sodelovanja v skupini. Najlepše trenutke smo doživljali ob krašenju božične jelke in rajanju ob lučkah. Skupna druženja so nam dala priložnost za učenje, povezovanje in razvijanje otrokovih socialnih veščin.

Ob zaključku decembra smo izrazili hvaležnost za tiste najbolj pomembne stvari v življenju-svojih najdražjih, prijateljih in o vsem dobrem, kar imamo. Zdravje in zadovoljstvo namreč ne moremo zaviti in postaviti pod bo in žično drevo. Namesto tega si lahko podarimo čas drug za drugega.

Melita Karas

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost