Teden glasbe v skupini 2 do 3 let

Otroci zelo radi poslušajo pesmice, ki jih s sodelavko pojeva ali pa jih poslušamo na CD- ju.  Zato sva s sodelavko načrtovali teden glasbe kateri sovpada s svetovnim dnevom glasbe 30.9.2022. 

V skupino sva najprej prinesli različne instrumente katere  je vzg. Nataša predstavila (električne klaviature – sintisajzer, ksilofon, različna tolkala in brenkala. Na električne klaviature  nam je zaigrala in zraven zapela jesenske pesmi.

Tudi otroci so se preizkusili v igranju inštrumentov in se pri tem zabavali.

Drugi dan smo si iz različnega odpadnega materiala izdelali instrumente. Nastala so različna brenkala iz pokrovov za kozarce, klavir iz škatel za jajca, ropotulje iz jogurtovih lončkov…

Ob izdelavi instrumentov in poimenovanju le teh so si razvijali motorične sposobnosti in bogatili besedni zaklad.

Razvijali so si tudi slušno zaznavanje tako, da so poslušali zvoke različnih instrumentov in poskušali uganiti za kateri instrument gre. Otroci so se ob poslušanju zabavali in tudi veliko drug od drugega naučili.

Na svetovni dan glasbe  smo v skupino povabili vzg. Melito, ki nam je predstavila instrument – kitara. Otroci so poslušali in z njo zapeli Kuža pazi, Mi se imamo radi in druge znane pesmice.

Tako sva otrokom približali glasbo in razvijali ljubezen do pesmi,  ki je pomembna za njihov celosten razvoj.

Alenka Novak

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost