VAJA POŽAR IN EVAKUACIJA OŠ KRIŽEVCI IN VRTCA KRIŽEVCI

Evakuacija v OŠ in vrtcu je potekala v sredo, 12. 10. 2022. Pri izvedbi vaje so sodelovali učenci OŠ Križevci, otroci vrtca, zaposleni ter Gasilska zveza Križevci (PGD Boreci, Iljaševci, Logarovci in Križevci). Namen vaje je bil prikazati postopek evakuacije s poudarkom postopkov, ki jih morajo izvesti zaposleni ob evakuaciji otrok in učencev v primeru požara in druge nesreče. Po opravljeni evakuaciji je sledila analiza le-te.

Vrtčevski otroci so se nato iz zbirnega mesta preselili na parkirišče, kjer so si po skupinah ogledali gasilsko opremo in razne gasilske pripomočke. Otroci so se lahko preskusili v spretnosti brizganja z vedrovko, najpogumnejši pa so prijeli za čisto pravo gasilsko cev. Ogledali smo si opremo gasilskega avta, zaščitna oblačila gasilcev, električni agregat in predstavitev gašenja s peno.

Gasilska zveza Križevci se trudi na različne načine v svoje vrste privabiti čim več otrok, ki lahko v pionirske vrste vstopijo že s 6. leti in tudi tokrat so zagotovo navdušili kakšnega otroka, ki bo v prihodnje ponosen član katerega izmed Prostovoljnih gasilskih društev v občini Križevci.

Renata Slavinec Berden

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost