ZAČETEK JESENI-OBISKALA NAS JE BOTRA JESEN


»Botra jesen že v deželo prihaja,
z dežjem in vetrom nam rada nagaja.
V polje in gozd je že urno zavila,
barve jesenske povsod je razlila.
S kapljico rose je barve zmešala,
kaplje dežja pa še zraven dodala«. (Janez Kuhar)

Tako kot je botra jesen obiskala našo deželo je obiskala  tudi  naše otroke v  vrtcu. Letos smo zaradi korona virusa imeli dve botri jesen, saj je ena obiskala otroke prvega starostnega obdobja in druga otroke drugega starostnega obdobja.

Druženje z botro jesen so otroci po oddelkih doživljali različno. Otroke je ob slikah in polni košari jesenskih dobrot spodbujala k aktivni udeležbi in interakciji med otroki. Povedala jim je skrivnostno pravljico jeseni, se z njimi igrala jezikovne igre in uganke; s pomočjo lutk je pela jesenske pesmi . Otroci so ob zvokih flavte in kitare pripevali že znane pesmi in ritmično izrekali besedila. Spoznali so tudi nekaj  novih jesenskih pesmi. Skupaj so tudi zaplesali.  Kasneje so otroci barvali jesenske liste in se z listjem igrali zunaj na igrišču vrtca ter tako preživeli lep jesenski dan v vrtcu.

Tako nas je botra jesen popeljala v prelep, barvit jesenski čas.

»Jesen prišla je spet k nam zares, v vetru in soncu prinaša, jabolk, hruške in slive za vse, misel na toplo jesen. Na drevju listje že rumeni, barve jesenske ponuja, mi pa veselo pozdravljamo te, misel na toplo jesen«. (O. Denac)

Pripravili: Simona Žižek, Jasmina Belec

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost