Zimska oblačila

Za večino otrok je učenje oblačenja in slačenja eden pomembnejših korakov k samostojnosti.  Navajanje na samostojnost pri oblačenju se začne že zelo zgodaj. Od enega leta naprej se lahko začnejo otroci sami slačiti in potem jih počasi začnemo učiti kako se obleči. Pomembno je, da jih navajamo na to, da tudi oblačila pospravijo. V mesecu januarju smo zato v skupini 1-3 leta starih otrok spoznavali zimska oblačila in se navajali na oblačenje.

Tematski sklop smo pričeli z učenjem pesmice Pozimi zunaj je hladno, ki na igriv način govori o tem, kaj vse si moramo pozimi obleči. V garderobi smo pogledali, katera oblačila so nam oblekli starši in kakšna je postopnost pri oblačenju. Na vrata smo nalepili sličice zimskih oblačil in jih skupaj poimenovali. Preko zgodbice Lan in Luna na snegu smo ugotavljali kaj se zgodi če se premalo oblečemo. Oblačila smo si prinesli tudi v igralnico in jih obešali na vrvico. Pri tem smo si urili naše spretne prste.

Na stenskem panoju smo imeli nalepljen obris dveh otroških figur, na vrvico pa smo obesili izrezane  in plastificirane dele oblačil (hlače, pulover, rokavice, kapo, škornje).

Otroke sva s pomočnico spodbujale, da jemljejo iz vrvice dele oblačil,  jih poimenujejo, povedo kakšne barve je izbrani del oblačila, ter obleče otroka na panoju, da ga ne bo več zeblo. Z dejavnostjo so otroci tako spoznavali zimska oblačila, spoznavali osnovne dele telesa in barve.

Pri likovni zaposlitvi smo izdelali snežinke iz vate in rokavičko, ter si tako z likovnimi izdelki polepšali našo igralnico.

Zapisala: Melita Karas

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost