ZIMSKI ORIENTACIJSKI POHOD

Oddelki drugega starostnega obdobja so v mesecu januarju izvedli zimski orientacijski pohod  v bližnji gozd. Sledili smo oštevilčenim oznakam, kažipotom, po katerih so  se otroci orientirali v gozdu in iskali pravo pot.   Namen je bil spoznati značilnosti letnega časa: Zime. Izhajali smo iz vsebine zgodbe o medvedku Poldku. Ta je bil pogumen in je razdelil svojim prijateljem 12 piškotov. Zato smo tudi mi sledili 12 postajam v gozdu.  Bili smo pogumni in radovedni, zato nas je na  koncu poti čakalo veliko presenečenje, ki ga je pripravila »mama medvedka«. Ta  nas je v nahrbtniku spremljala po gozdni poti.

Od  vrtca do gozda smo sledili zemljevidu, načrtu, ki so nam ga narisali otroci predšolske skupine. Pred vhodom v gozd, smo se seznanili z naslednjimi  navodili in pravili. Le ta so nas  preko 12 nalog pripeljala do željenega cilja.

Otroci so ob raziskovanju spoznali značilnosti zime: zimske pesmi, urili so vsa svoja čutila, preizkušali so se v hoji ob vrvi, govornih igrah, risanju, odtiskovanju po deblih dreves, premagovanju ovir, iskanju zimzelenega rastja, spoznali življenje živali pozimi…Premagati  so morali kar nekaj miselnih izzivov, da so prišli na cilj poti. Stkale in prepletale so se čarobne  niti vseh vzgojnih področij kurikuluma.

Kljub temu, da nas sneg ni spremljal ob  gozdnih dogodivščinah, nas je kar precej ohladilo. A sledili smo misli: »Smeh je sonce, ki odžene zimo z našega obraza«. (Viktor Hugo)

Zapis in foto: Simona Žižek

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost