Žogica se kotali

Otroci imajo radi žoge vseh velikosti in oblik. Žoga zaradi svojih značilnosti očara. Kotali se, skače, vrti in ima toliko lastnosti: je hrapava, mehka, gladka, hladna. Zaradi svojih mehanskih lastnosti je odličen rekvizit, medij poučevanja in sredstvo motivacije tudi pri razvoju ostalih gibalnih sposobnosti naši malčkov. V skupini miške smo ji v mesecu marcu tako namenili več pozornosti.

In kaj vse smo počeli? Spoznali smo zgodbico Rdeča žoga, katera je bila rdeča nit tematskega sklopa ki nas je povezovala, izdelali lepljivo sliko, tiskali z baloni, prepevali pesmi o žogah, iskali okrogle oblike v igralnici in izven nje, pridobivali znanje o pojmih veliko, majhno, okroglo, težko, lahko, si razvijali spretnosti rok, nog in koordinacijo celotnega telesa. Pogosto smo se poigravali z žogami: jim metali, lovili, odbijali, kotalili, ciljali v koš, vstavljali v odprtine…Tematski sklop smo zaključili z skupnim druženjem staršev in otrok v telovadnici našega vrtca in ga povezali z materinskim dnevom.

Žoge so postale naše stalne prijateljice, zato jih bomo tudi v prihodnje radi vzeli v roke, se z njimi razgibali in tako postajali vse bolj spretnejši.

Melita, Katja, Aleksandra

Zadnji dogodki

Kategorije

Kontakt

Dostopnost