Član nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer med strokovnimi delavkami

Strokovne delavke vrtca smo v sredo 13. 4 .2022 medse povabile člana ekipe nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer g. Boruta Paniča z namenom, da obnovimo pomembne ukrepe prve pomoči, ki  jih lahko kot laiki nudimo bodisi otrokom v vrtcu, svojim bližnjim in drugim nenadno zbolelim, predvsem pa poškodovanim. Kot je poudaril tudi g. Panič je namreč zelo pomembno naše ukrepanje, predvsem v času do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči.

Poudarek je bil predvsem na uporabi AED ( avtomatski eksterni defibrilator), prenosni elektronski napravi, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno zažene in s tem reši življenje.

Preko praktičnega prikaza smo se strokovne delavke seznanile z ukrepi pri zadušitvah, utopitvah, poškodbah otrok – predvsem okončin in glave, epileptičnih napadih, vročinskih krčih, alergijah in predvsem pri oskrbi otrok v dihalnih stiskah.

Zahvaljujemo se g. Paniču, da nam je predal svoje znanje in izkušnje na področju nudenja prve pomoči, z upanjem da jih ne bomo potrebovale v realnem življenju.

Renata Slavinec Berden

Zadnja obvestila

Kategorije

Kontakt

Dostopnost