MESEC SEPTEMBER – UVAJALNI MESEC

Spoštovani starši,

dnevno v vrtcu tlakujemo pot, po kateri bomo z roko v roki popeljali naše malčke v svet in  jim pomagali narediti prve korake na poti k samostojnosti, aktivnemu spoznavanju sebe in svoje okolice in odkrivanju zapletenega sveta medosebnih odnosov. Zahvaljujemo se vam, dragi starši, da ste nam zaupali svojega otroka.

Zavedamo se svojega poslanstva, ki je pomagati staršem pri celoviti skrbi za otroke, tako da otrokom omogočamo varno, zdravo in prijazno okolje, v katerem bodo raziskovali, ustvarjali, se zabavali in učili. Otroci bodo v vrtcu tako dobili nepogrešljive izkušnje, ki bodo popotnica za nadaljnje življenje.

Zavedamo se, da je vrtec prostor, kjer se združujemo različni posamezniki, z različnimi potrebami in pričakovanji, vedno več otrok prihaja tudi iz drugih kulturnih okolij, kar naše skupno bivanje le bogati. Prav zato velik poudarek dajemo medsebojnim odnosom in spoštljivi komunikaciji.

Družina je najpomembnejši in hkrati nepogrešljiv dejavnik pri vzgajanju otroka.  V družini se izoblikujejo osnovni temelji v življenju: ljubezen, zdravje, varnost, sreča … ki so pomembni dejavniki pri otrokovi samostojnosti in odraščanju. V vrtcu te temelje dopolnjujemo z organizirano predšolsko vzgojo in na tak način bogatimo otroštvo.Osnovno vodilo pri našem pedagoškem delu je omogočiti otrokom varno in vzpodbudno učno okolje za razvoj njihovih ustvarjalnih potencialov.

Ves naš napor je usmerjen v to, da so otroci zadovoljni, sproščeni in igrivi, da vsak dan z veseljem vstopajo v vrtec in da ga zapuščajo srečni. Zavzemamo se  za vzpostavljanje vzdušja enakovrednosti, sodelovanja, prijateljevanja, medsebojne pomoči in podpiranja.

Delo in življenje v vrtcu temelji na igri, ki ima zelo pomembno vlogo v predšolskem obdobju,  ob različnih izkušnjah in aktivnem učenju. Le tako lahko razvijamo pri otroku potrebno  funkcionalno znanje. 

Pomemben nam je napredek vsakega posameznega otroka in omogočamo jim, da so uspešni in napredujejo v skladu s svojimi sposobnostmi.

Naš vrtec ponuja  tudi vam staršem možnost za pogovor in  podporo pri iskanju pravih poti pri uravnoteženi vzgoji vaših otrok, hkrati pa si želimo tudi vašega sodelovanja, saj bomo le skupaj vašemu otroku nudili vse, kar potrebuje na poti odraščanja in samostojnosti.

Otrokom in staršem želimo, da skupaj z zaposlenimi v vrtcu ustvarite polno čudovitih spominov na brezskrbne vrtčevske dni in skupaj sledimo istemu cilju – otroka naučiti samostojnosti, odgovornosti, sprejemanja pravil in pozitivnih vrednot, ki veljajo v družbi.

KOLEKTIV VRTCA KRIŽEVCI

Zadnja obvestila

Kategorije

Kontakt

Dostopnost