ODLOK VLADE RS (5.11.2021) IN OKROŽNICA MIZŠ (12.11.2021)

Spoštovani,

Vlada RS je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid – 19. Odlok začne veljati 8. novembra 2021, razen 8. člena, ki opredeljuje samotestiranje učencev in dijakov.

Odlok določa, da je osnovna preventivna zaščita izpolnjevanje pogojev PCT.

Pogoj PCT je izpolnjen, če se osebe izkažejo z veljavnim osebnim dokumentom (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje). Pogoj PCT morajo izpolnjevati vse osebe, ki so uporabniki storitev ali so udeleženi pri izvajanju dejavnosti. Rezultat testa ne sme biti starejši od 48 ur (ustreznost testov, ki so opravljeni v drugih državah je objavljen na spletni strani NIJZ).

Pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja morajo izpolnjevati vse osebe, ki prihajajo v prostore vrtca in so starejše od 12 let, razen osebam, ki pripeljejo in odpeljejo otroka v vrtec.

ZA VSE DRUGE PRIHODE STARŠEV V VRTEC (uvajanje, pogovorne ure, roditeljski sestanki…) VELJA PCT.

Obvezna je uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih, ter na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Niso več dovoljene maske iz blaga.


DOLŽNOST STARŠEV JE, DA MORAJO VRTCU NEMUDOMA SPOROČITI, KO OTROK ZBOLI ZA NALEZLJIVO BOLEZNIJO COVID-19 (tel.številka: 051-375-035). ENAKA OBVEZNOST VELJA ZA VSAKO DRUGO NALEZLJIVO BOLEZEN, ZA KATERO ZBOLIJO OTROCI. V VRTEC PRIPELJITE LE ZDRAVEGA OTROKA. OTROKA, KI OB PRIHODU V VRTEC KAŽE ZNAKE SLABEGA POČUTJA ALI BOLEZNI, LAHKO VRTEC ZAVRNE. (okrožnica MIZŠ, 12.11.2021).´

Če je vaš otrok napoten v karanteno, ste starši opravičeni plačila vrtca, pogoj za to pa je odločba o karanteni, ki jo pridobite na naslednji povezavi:

https://e-uprava.gov.si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/zdravje/potrdilo-o-karanteni.html (Izjava o karanteni na domu – brez uporabe e-identitete)

Vljudno vas naprošamo, da vstopate v vrtec z maskami, se v garderobah zadržujete čim krajši čas in da v vrtec otroka pospremi in pride po njega LE ENA OSEBA.

Za varnost vseh skupaj, otrok, staršev in zaposlenih se vsi skupaj držimo navodil NIJZ in sprejetih ukrepov s strani Vlade RS.

Hvala za razumevanje in prijazen pozdrav.

Renata Slavinec Berden, pomočnica ravnateljice za vrtec

Zadnja obvestila

Kategorije

Kontakt

Dostopnost